چربیگیر فاضلاب
دستگاه چربیگیر فاضلاب
یکی از آلاینده هایی که معمولا در فاضلاب برخی صنایع مانند رستوران ها و آشپزخانه ها وجود دارد FOG یا چربی و روغن می باشد. وجود این مواد باعث می شود که برای حذف آن از پساب خروجی از چربیگیر فاضلاب استفاده نماییم. شاخص اصلی آلودگی این فاضلاب ها (Fat, Oil, Grease) یا (چربی، روغن و گریس) می باشد. در صورت حذف نشدن چربی و روغن از فاضلاب و ورود آنها به جریان خروجی مشکلات بسیاری از جمله تهدید سلامت انسان و سایر جانداران را در پی دارد. علاوه بر این ورود چربی و روغن در فاضلاب، تصفیه بیولوژیکی را نیز با مشکل رو به رو می سازد، زیرا ذرات چربی بر روی توده های بیولوژیکی می چسبند و مانع هوادهی به باکتری های تصفیه کننده فاضلاب می شود.
چربیگیر انواع مختلفی دارد مانند چربیگیرهای API، CPI و DAF. اما اساس کار چربیگیر ها به طور کلی شناورسازی و ته نشینی چربی و ذرات روغن و … می باشد.
عوامل موثر بر کارکرد چربیگیر
۱- حجم فاضلاب ورودی: هر چه حجم فاضلاب ورودی بیشتر باشد نیاز به اختلاط بیشتر دارد و در نتیجه جداسازی FOG کاهش می یابد. بنابراین باید در انتخاب ظرفیت چربیگیر دقت لازم را داشت.
۲- نسبت FOG به آب: نسبت چربی های موجود به آب یا فاضلاب نیز در سرعت چربیگیری اهمیت دارد.
۳- وزن مخصوص FOG: اگر وزن مخصوص چربی های موجود در فاضلاب از آب خیلی کمتر باشد با سرعت بیشتری این مواد بر روی سطح آمده و عمل جداسازی سریع تر انجام می شود.
۴- محل نصب: علاوه بر موارد فوق محل نصب چربیگیر و نحوه ورود فاضلاب به آن نیز موردی است که باید به آن توجه گردد.
مزایای چربیگیر
۱- عدم انتشار بو
۲- قابلیت حمل
۳- نصب و راه اندازی آسان و قابل دفن در زمین
۴- وزن پایین و قابلیت حمل و جابجایی آسان
۵- عدم نیاز به عملیات ساختمانی
۶- مقاوم در برابر خوردگی و پوسیدگی